Een week met 3 inspirerende Klanthousiaste bezoeken!

In mijn vak heb ik het geluk veel organisaties te mogen bezoeken. Ik zie daarom verschillende situaties en interne en externe Klantmomenten. Soms heb je er weken tussen zitten dat je zo veel energie krijgt van wat je te zien hebt gekregen. Dit was er zo één. Shell en Starbucks Het begint op de A16 vlak bij de Moerdijkbrug. Langs de snelweg Rotterdam – Breda is het Shell station, De Zuidpunt, volledig verbouwd. Ik was daar op uitnodiging van ex-collega en jarenlange relatie Rob Becker. Binnen het station is ook een Starbucks te bewonderen. Vanaf een van de tafeltjes heb ik een paar uur mogen observeren. Een tankstation is al lang niet meer een plaats waar mensen alleen tanken. Sterker nog, heel veel bezoekers tanken er niet, maar komen voor de shop. Iedereen weet dat parkeren bij zo’n shop altijd een beetje rommelig is. Niet bij deze Shell. In het midden zijn pompen vervangen door parkeerplaatsen, wat bovendien het overzicht en de veiligheid ook ten goede komt. Ook het Starbucks concept draagt bij aan een positieve Klantbeleving. Zo worden er kleine kopjes koffie uitgedeeld en staan er leuke teksten. Het personeel doet er alles aan om de Klanten enthousiast te maken.

Inspiratiehuis 2020 De tweede organisatie waar ik van onder de indruk ben ligt in Hoofddorp. Het is het Inspiratiehuis 2020. Daar breng ik een bezoek aan Marcel van der Loos. Hier valt een zeer uitgebreide collectie van vijf toonaangevende merken op het gebied van keukenapparatuur te bewonderen: Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff en het kranenmerk Solitaire. Alle innovaties op het gebied van koken en foodtrends worden gepresenteerd. Een plek waar u kunt proeven, leren, kijken en vooral veel inspiratie opdoen tijdens één van de vele kookdemonstraties of evenementen. Het restaurant is een belevenis op zich en je komt met een bak energie weer thuis. Super gaaf is de mogelijkheid dat je apparatuur kunt testen. Je kunt daarvoor een maaltijd uit de koelkast halen en het bereiden. Wat een Klanthousiaste actie!

Decos De laatste organisatie is Decos in Noordwijk. Van de buitenkant lijkt het op het ruimteschip van Star Wars. En van binnen wordt dat bevestigd. Wat een belevenis om daar te mogen zijn. De binnenkomst is een feest. Dit vrijwel papierloze kantoor heeft zelfs een papierloos toilet (dit is echt waar) en heeft de printer op een wel heel speciale plaats opgesteld. Het is de bedoeling dat er niets meer geprint wordt. Op zich logisch voor een organisatie, die digitaliseren tot één van zijn kernwaardes heeft benoemd. Echt een zeer bijzondere ervaring om hier op bezoek te mogen zijn.

Blogs

Ontvang één keer per maand de inspiratiebrief vol met ideeën om te Verleuken en Klanthousiast aan het werk te gaan.

Naam