Hoe vaak handel jij uit frustratie? #NIETVerleuken

Als je richting de 60 gaat (ja ja echt waar) dan dreig je af en toe wat wijzer te worden, zo is mij verteld. Ik vond dat een irritante uitspraak, maar nu ik zelf in de buurt kom, kan ik dat natuurlijk alleen maar beamen. Ha ha!

Ik ben behoorlijk actief op LinkedIn en kijk ook graag naar voorbijkomende posts. Ik word ook regelmatig getagd als het gaat om Verleuken. Ook krijg ik vaak een vraag of ik iets wel of niet Verleukend vind. En over dat laatste wil ik het dit keer hebben.

Er worden de nodige posts uit frustratie geplaatst. Bijvoorbeeld over Klanten die aan de telefoon zijn bij de kassa of onaardig doen. Of over managers die dingen doen die niet kunnen. Over de politiek en het slechte voorbeeld. Over ongewenst gedrag.

Mogen we daar geen posts over plaatsen? Natuurlijk mag dat, maar de vraag is wat je het oplevert? Als je het bewust doet om de frustratie van je af te schrijven, dan kan dat een goede remedie zijn. Ik heb dat ook vaak gedaan. Tegenwoordig doe ik dat niet meer. Ik kwam er steeds meer achter dat het me niks bracht, omdat er niet veel veranderde.

Sommige dingen veranderen je niet, omdat je er simpelweg geen invloed op hebt. Denk aan het gedrag van andere mensen. De maatschappij verandert continu. Wat we vroeger “normaal” vonden, is nu soms achterhaald of ouderwets. Je krijgt er geen energie van door je aan dat soort veranderingen te irriteren. Sterker nog, het kost je vaak energie.

Door je te focussen op de zaken waar je wel invloed op hebt, dan wel je eigen gedrag aan te passen, is de kans groot dat je blijer bent. En wat helemaal lekker is dat je energie overhoudt voor andere dingen. En af en toe je frustratie (blijven) uiten mag natuurlijk ook!

Succes en plezier!

Blogs

Ontvang één keer per maand de inspiratiebrief vol met ideeën om te Verleuken en Klanthousiast aan het werk te gaan.

Naam
23 september: Feike Cats 30 jaar ondernemen(d)!