Wil je live meer horen over de 4 daagse werkweek bij AFAS van Bas van der Veldt? Dat kan op 23 september!

Bas en collega’s van AFAS: van harte gefeliciteerd met jullie 4-daagse werkweek!

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn. AFAS voert per 1 januari 2025 de 4-daagse werkweek in. Wat mij betreft een geweldig initiatief. De collega’s van AFAS beantwoordden dit bericht met een groot applaus. De sollicitaties stromen binnen.

Als je het persbericht wilt lezen: https://www.afas.nl/persbericht/afas-voert-vierdaagse-werkweek-in-voor-alle-medewerkers

In de afgelopen 25 jaar is de productiviteit van de medewerkers van AFAS met 650% gestegen. CEO (hij noemt zich liever EindBas) Bas Van der Veldt ziet de invoering van de vierdaagse werkweek als een geweldige innovatiekans en denkt dat het bedrijf er juist nóg productiever van wordt. “Het is een enorme stap, waar we ongelofelijk naar uitkijken. We hebben de afgelopen tijd gezien dat er al heel veel kan.”

Als je wilt weten hoe AFAS de uitvoering in de praktijk voor zich ziet, kijk dan op https://www.werkenbijafas.nl/werkwijzer/vier-het-leven#:~:text=Bij%20AFAS%20gaan%20we%20vanaf,om%20gaat%20in%20het%20leven

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik de AFAS-organisatie behoorlijk goed ken. Voor mijn 5e boek Klanthousiasme komt van binnen mocht ik Bas interviewen en ik heb meerdere sessies voor de collega’s van AFAS mogen verzorgen. Deze actie past mijns inziens perfect in de cultuur en de missie van AFAS. Hoe knap is het als je 25 jaar de productiviteit met 650% hebt kunnen laten stijgen zonder dat het ten koste gaat van het enthousiasme van de collega’s.

Overigens is het initiatief van AFAS niet compleet nieuw. De NRC schreef een stuk over organisaties die hier al ervaring mee hebben. https://www.nrc.nl/nieuws/2024/06/12/vier-dagen-werk-vijf-dagen-betaald-goed-voor-de-mentale-gezondheid-maar-ook-de-omzet-a4856238?utm_content=296754742&utm_medium=social&utm_source=linkedin&hss_channel=lcp-1210753

Iedereen die meer wil weten over de 4-daagse werkweek bij AFAS nodig ik van harte uit voor mijn 30-jarig ondernemer event op 23 september in Vlaardingen, waar Bas van der Veldt een van de gastsprekers is. Jij kan erbij zijn. Schrijf je in op https://www.houdenvanklanten.nl/feestevenement/.

Blogs

Ontvang één keer per maand de inspiratiebrief vol met ideeën om te Verleuken en Klanthousiast aan het werk te gaan.

Naam
23 september: Feike Cats 30 jaar ondernemen(d)!