Download onze brochure
Theorie Bestaat Niet! - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Theorie Bestaat Niet!

Theorie Bestaat Niet!

Over het boek

In dit boek benadert Feike Cats Klantgerichtheid vanuit zijn praktijk van elke dag. Hij staat bekend om zijn originaliteit, zijn gedrevenheid en zijn toewijding. Cats houdt zijn vele tips niet voor zichzelf, maar strooit er rijkelijk mee. Het boek kan u helpen, net dat stapje meer te zetten, waardoor Klanten trouwe en enthousiaste Klanten worden en nieuwe Klanten zich welkom voelen bij jouw organisatie.

Bij Feike Cats staat de Klant, niet voor niets met een hoofdletter, centraal. Cats prikkelt de lezer de gebaande paden te verlaten en verder te kijken dan standaardprocedures. Hij houdt ze een Catsspiegel voor. Wie zich daar in spiegelt, zal gemakkelijker aan nieuwe ideeën komen. Dit boek is een vernieuwend instrument voor iedereen die wil weten hoe Klanten aan zich te binden en het gevoel van Klantgerichtheid bij Collega's wil vergroten.

Boek 'Theorie Bestaat Niet!' bestellen

Hoofdstukken

1. De Catstheorie van aandacht: geef iets meer dan verwacht wordt!
2. Jippie een klacht!
3. Hoe Klantgericht ruikt het?
4. Collega schrijft u met de hoofdletter K van Klant
5. Het praktische marketingplan
6. Is CRM de oplossing?
7. De marketingpraktijk

Ieder hoofdstuk eindigt met 25 tips en prikkelingen.

Waarom dit boek over Klantgerichtheid?

De wil om een boek te schrijven over Klantgerichtheid bestond bij de schrijver al jaren. Naast de wens om ooit een eigen bedrijf te starten was dit een tweede ambitie. Feike Cats is een praktijkmens en kijkt vooral naar de praktische benadering van Klantgerichtheid. Om succesvol zaken te doen, gaat het naar zijn idee vooral om het verkrijgen en behouden van Klanten. Degene die dit op de meest simpele, effectieve en creatieve wijze aanpakt, heeft de grootste kans op succes, winst en continuïteit. Die creativiteit moet vooral worden gezocht in de praktische toepasbaarheid. Juist om daarbij te ondersteunen, is dit boek geschreven. Dit boek is bedoeld voor praktijkliefhebbers en bevat geen theoretische uiteenzettingen. Het boek moet ruiken naar de praktijk en een gevoel van Klantgerichtheid overbrengen. Als dat lukt, is de opzet geslaagd. Wij hopen dat een ieder die het boek leest met een aantal tips aan de slag gaat.

Anderen over het boek?

Wij vinden het leuk om jouw reactie op het boek te mogen ontvangen. Klik hier om jouw reactie te geven. Wij zorgen er voor dat jouw reactie op de website wordt geplaatst.

Het boek Theorie bestaat Niet! opent deuren die al een stukje open waren. Dat is positief bedoeld, want het meest lastige is het te doen; het je bewust worden van het feit dat je er mee bezig moet zijn en onder meer ambassadeurs nodig hebt. Die vind je eerst intern (als het goed is). Ik ben me ook meer bewust geworden van het feit dat Klanten ambassadeurs moeten worden, maar dat niet alle ambassadeurs klant behoeven te zijn.
Rob Hannôt RMC, Algemeen Directeur - Hannôt Finance
www.hannot.nl

Het Theorie bestaat niet bevat tientallen confronterende, geinige anekdotes. Het laat aan de hand van herkenbare voorbeelden zien dat u met goede kwaliteit misschien tevreden klanten creëert, maar geen loyaliteit. Klanten worden pas loyaal als u hun verwachtingen overtreft.
Mark Stam, Group Controller - HortimaX
www.hortimax.nl

Het blijft bijzonder om een boek te lezen van iemand die je kent, omdat je dan ook enigszins tussen de regels mag/kan lezen. Het boek is op mij overgekomen als een handboek soldaat, maar dan voor relatiebeheerders. Ik moet zeggen met veel nuttige cq praktische- en natuurlijk veel leuke tips, waardoor het ook toegevoegde waarde krijgt. Bovenal een mooi stukje werk!
Peter van Haasteren, Algemeen Directeur - Qurius
www.qurius.nl

"Theorie bestaat niet". Dat is een open deur voor een praktijkman. Ik ken Feike als een echte praktijkman. Mijn motto "het is niets als je er niet mee op de markt kunt staan" geldt ook zeker voor zijn ideeën en denkbeelden. Het is een zeer goed idee om de dagelijkse praktijk van klantgerichtheid op papier te zetten. Dat versterkt de klantgerichtheid van zij die reeds klantgericht zijn en bij hen die denken dat ze het zijn......Het boek blinkt uit in zijn eenvoud. Dat spreekt mij erg aan. De tips zijn nuttig en helpen je er aan herinneren hoe eenvoudig klantgerichtheid eigenlijk is. Daarnaast stimuleren ze je om zelf tenminste 1 klantgerichte actie per dag te realiseren. Alhoewel mijn ervaring is dat klantgerichtheid een gevoel, zeg maar instinct is, geloof ik dat iemand die goed kan lezen, klantgerichtheid kan ontwikkelen door het boek bewust te lezen. Alhoewel?? Theorie bestaat niet......
Jan Schumer, Director Benelux - Tyco Fire Suppression & Building Products
www.tycobuilding.com

Met "theorie bestaat niet" voorziet Feike Cats de weerbarstige praktijk van alledag van veel bruikbare tips & trucs. Niet alleen zijn de voorbeelden van situaties herkenbaar en aansprekelijk, de oplossingen zijn vaak eenvoudig en simpel door te voeren. Daardoor is het boek toegankelijk voor iedere geïnteresseerde, van magazijn tot directiekamer. Als al deze mensen elke week 1 tip uit het boek in hun klantcontact gebruiken zal de klantgerichtheid met sprongen vooruit gaan!
Dirk Heuff, Algemeen Directeur - Kyboko - Marketing Improvements www.kyboko.nl

Ik heb het boek gelezen en wil je graag complimenten maken over de inhoud en kwaliteit! Het is een aanrader voor iedereen die met klanten werkt en niet uit een Content-nest komt! Vind je het goed als ik het na een commerciële training als literatuur aanbeveel? Vast wel!
Anneke Dekker, Directeur - Xintrum
www.xintrum.nl

Vanaf de eerste bladzijde wil je niets liever dan zo snel mogelijk bij de laatste bladzijde terecht komen. Tegelijkertijd leest het zo heerlijk en geeft het oneindig veel inspiratie waardoor je niet wilt dat er een einde aan het boek komt. Mijn oplossing hiervoor is eenvoudig. Het boek ligt standaard op mijn bureau en ik sla het regelmatig open om de gedachtespinsels van Feike weer tot me door te laten dringen. Zijn energie komt me tegemoet en ik wil het liefst alles direct in de praktijk brengen! Ik wacht op jouw volgende bestseller over prospectgerichtheid in de praktijk!
Laura Merk-Bellai, Algemeen Manager - Uniglobe Merk Travel
www.uniglobemerktravel.nl

Ik heb genoten van je boek. Heerlijk om te lezen dat je gewoon lekker pragmatisch dat "gebruikersvriendelijke systeem en klantvriendelijke aanpak" geklets aan de hand van goede voorbeelden weet te ontdoen van gezwam. Ben trots op je, ben ook overtuigd dat veel mensen vanuit de spiegel en tips wellicht wat meer vanuit de intuïtie en minder vanuit de PowerPoint/Excel sheets gaan werken.
Rob Berting, voormalig Marketing Leader Benelux Dun & Bradstreet, nu coach en ondernemer

Ik wil je mijn complimenten overbrengen voor je boek 'Theorie bestaat niet!'. Een VERRASsend goed boek voor iedereen die met klanten te maken heeft. Veel succes met de verdere uitgave ervan!
Rob Snoeijen, Sales Inspirator - Verras de Klant!
www.verrasdeklant.nl

Kijk niet te ver vooruit. Kijk naar de dingen die je NU kunt veranderen om succesvoller te zijn in de ogen van je klant. En laat iedere medewerker (ongeacht functie) hiervan bewust zijn en ernaar handelen. Denk dat het een goed boek zou zijn indien er een nieuwe medewerker zou komen en dat hij/zij verplicht de eerste dag dit boek moet gaan lezen.
Ronald Sluiter, Account Executive - Gartner www.gartner.com

Ik heb met veel plezier jouw boek doorgelezen. Complimenten, het leest gemakkelijk weg en geeft op een leuke manier veel praktische tips.
Leon Sigo, Algemeen Directeur - ComputerPlan
www.computerplan.nl

Het boek van Feike Cats heeft gelukkig niet de pretentie om weer een variant op één of andere marketingtheorie te verdedigen. Het boek staat vol met heel leuke praktijkvoorbeelden en een aantal goede en bruikbare tips en het leest erg prettig. Ik hoop dat Van Lanschot Bankiers in de ogen van Feike een organisatie is, die haar best doet om van haar klanten te houden. Tot slot hoop ik dat Feike zijn klanten kan blijven houden, want eigenlijk geeft hij nu veel van zijn praktische kennis (gratis) prijs!
Dennis de Vos, Private Banker - Van Lanschot Bankiers
www.vanlanschot.nl

Hoewel het vreemd klinkt, heeft "Theorie bestaat niet!" bij 'ons' op kantoor de hoogste status bereikt door het meest gelezen wc-boek van de verdieping te worden. Naast letters wordt het boek dan ook bevolkt door memo's die aangeven op welke bladzijde verschillende personen zijn! Persoonlijk ben ik trouwens erg geraakt (en 'getriggerd') door de eenvoud die het verkondigt. Vaak is klantgerichtheid niet meer dan een keer 'echt' luisteren!
Wouter Heutmekers, sales manager - onedev
www.onedev.nl

Het enthousiasme druipt ervan af! In Feike stijl "honderd woorden per minuut" opgeschreven en dus niet altijd even gestructureerd. Maar dat doet naar mijn idee niet af aan de bruikbaarheid van het boek. Lekker praktisch (daardoor soms een open deur gevoel) en doorspekt met makkelijk uitvoerbare tips. Goed dat je je ervaringen met ons allemaal wilt delen! Dank daarvoor.
Marjolein Hoogeveen, tekstschrijver

Ik heb zeer genoten van de uiteenzettingen in uw boek en de manier waarop u tegen klanten aankijkt. Een groot aantal voorbeelden en situaties zijn voor ons een bevestiging dat we de op de goede weg zitten. Daarnaast zijn er zaken die extra aandacht verdienen. Ik heb mijn twee compagnons ook aan het lezen gezet en ook zij zijn louter positief. We zullen er een aantal bruikbare tips uithalen en deze verder uitwerken.
Kees Verberne, Partner - Drukkerij Over de Linden Posthuma
www.odlp.nl

Wat een waanzinnig gaaf boek. Lekker luchtig geschreven en helder vanuit de praktijk verteld.
Danny Barthel, Directeur - Bottomline
www.bottomline.nl

Wat ik heel goed vind in het boek, is dat het in tegenstelling tot menig hoogdravend "Kluwer-achtig werk" gemakkelijk leest. Je bedoeling om een praktijkwerk te schrijven, is mijns inziens uitstekend geslaagd. De materie is zeer toegankelijk en herkenbaar en er staat geen woord te veel in. Dat geldt bepaald niet voor alle vakboeken, die daarom dikwijls niet in hun geheel worden gelezen. Veel hoogdravende theorieën zijn binnen 5 jaar verouderd, maar waar jij over schrijft is "van alle tijden".
Aat Braakenburg, gepensioneerd ondernemer

Na het in een weekend uitgelezen te hebben en genoten te hebben van de herkenbare (en dus soms ook frustrerende) praktijkvoorbeelden, heb ik geconcludeerd dat het boek praktisch bruikbaar blijft. Momenteel circuleert het boek onder mijn medewerkers, die het gebruiken als spiegel voor de praktijk. Daarna zal ik een aantal voorbeelden gaan gebruiken om onze performance verbetering verder te stimuleren. Hoewel niet uniek, is het boek zeer zeker geslaagd en prettig om te lezen en te gebruiken. Op naar de 2e, business to business, versie (mag ik hopen).
Michel Rözer, Sales Manager - SABA Dinxperlo BV
www.saba.nl

Werkzaam als docent e-business op hogeschool INHOLLAND vind je theorie natuurlijk belangrijk en dan is de titel al erg 'prikkelend', maar de goede praktische voorbeelden in het boekje maken het juist erg verhelderend en is het leuk om te lezen.
Robin van Noordt, docent e-business - hogeschool INHOLLAND www.inholland.nl

Mijn mening over het boek is samen te vatten in de zogenaamde 4 I's te weten:- Inspirerend- Innovatief- Interessant- In één keer wordt alles duidelijk. Nogmaals bedankt voor het boek en ik wacht met spanning op de 2e uitgave.
Cor de Jongste, Traffic Manager - De Vormers
www.vormers.nl

Ik heb het boek met veel plezier gelezen, vol herkenning maar ook zeker een aanvulling op mijn kennis en inzicht rond het thema klantvriendelijkheid. Zeker erg bruikbaar bij de onderzoeken die ik op dit gebied bij klanten verricht en nog meer bij de daaruit voortvloeiende trainingen. Een onuitputtelijk en zeer boeiend thema! (Natuurlijk zal ik driftig pikken uit dit boekje, maar zeker ook de bron vermelden!).Nogmaals: bedankt!
Marlies Heinink, Coaching & Training
www.marliesheinink.nl

Na het lezen van het boek heb ik een aantal leuke ideeën op gedaan. Verder staan er veel goede en ook leuke voorbeelden in het boek. Het zijn vaak van die kleine dingen die gewaardeerd worden en daarvan staan er ook een aantal goede suggesties in.
Tobias Veenendaal, Directeur - EtoCom Productions
www.etocom.nl

Makkelijk, op de praktijk gericht, te lezen boek. Een must voor een ieder die met marketing en klanten te maken heeft.
Onno Cats, Directeur - Dosca Huidenhandel

Tijdens het lezen van dit boek krijg je zin om te gaan werken. Continue prikkels om omzetverhogende activiteiten te gaan ontplooien. Precies als de titel zegt, geen dorre theorie maar realistische praktijk. Zorg voor pen en papier in de buurt tijdens het lezen.
Werner J. Roest, Directeur - EasySecure
www.easysecure.nl

Wanneer je met Feike Cats over zijn werk spreekt, denk je dat marketing de eenvoud zelve is. Wanneer je Feike's eerste boek hebt gelezen, weet je het zeker.
Dieter Werther, Directeur - Werthers Vellenhandel
www.wvh.nl

Het boek geeft op een duidelijke, eenvoudige wijze weer wat in de organisatie aan klantvriendelijkheid nog verbeterd kan worden. Het geeft energie om het marketingplan weer aan te scherpen. Geen droge theorie maar helder en vol met op de praktijk gerichte heerlijke voorbeelden hoe het niet moet. Het boek kan ik zeker aanbevelen, het leest Vriendelijk, het is Verbazend, Veelomvattend en Verrijkend.
Aad C. van Iwaarden, Sales Manager - Breedveld & Weaver B.V.
www.breedveld-weaver.nl

Een boek dat absoluut tot de verbeelding spreekt. Geschreven in duidelijke en gemakkelijk te lezen spreektaal. Meerdere keren bekroop mij het "o ja" gevoel tijdens het lezen. Een must voor iedereen die met klanten te maken heeft.
Bert Eijkelenboom, Senior Accountmanager - Nationale Nederlanden
www.nn.nl

Feike Cats heeft me weer eens op het verkeerde been gezet! Pas bij hoofdstuk zeven had ik het door, "houden van Klanten" wat ik tot dusver geïnterpreteerd had als de "liefde" voor de Klant, bleek (be)houden van Klanten te betekenen. Een heel leuk en leerzaam boek dat je aanzet om weer eens na te denken over de manier om Klanten te behouden. Vooral de eenvoud van de geschetste acties zijn briljant. Heerlijke no-nonsense aanpak met een hoog Rotterdams gehalte!
Cor de Bruin, Directeur - Interface automatisering
web.iface.nl

Feike, het boek is helemaal jou, helmaal mij. Bij het overbrengen van klantgerichtheid op medewerkers van opdrachtgevers ga ik uit van: "herhaling leidt tot conditionering"...en gebruik deze uitdrukking vaak om mijn klantgerichtheids DNA over te brengen. In alles wat ik doe, is klantgerichtheid mijn /onze drijfveer is. Met jouw boek maak je mijn leven makkelijker......talenten en afdelingen die wij coachen op dit onderwerp geef ik gewoon vooraf het boek, dan wordt men al enthousiast en staat men open voor verandering!!
Mariëtte Schapers, Algemeen Directeur - Bron-X
www.bron-x.nl

Ook voor mensen uit het onderwijs een boek met invalshoeken, waar we in de non-profitsector niet zo snel bij stil staan. Een aantal tips heb ik direct bij de pr-opzet ingevoerd!
Cor van der Hoek, lid Managementteam - St.-Jozefschool voor MAVO
www.sjm.nl

Met veel plezier heb ik het boek gelezen. Het is zeer helder en duidelijk geschreven, mijn complimenten. Ik merkte dat ik bij het lezen steeds de neiging had om verder na te denken over meer acties en goede voorbeelden om klanten te houden en te werven: erg goed. Het is inderdaad soms heel simpel, maar ja je moet het maar net weten of lezen! Het boek is een zeer nuttig naslagwerk wat je af en toe moet blijven [her]lezen om je scherp te houden... Bedankt!
Jorne Goosen, Marketing co-ordinator online - Kia Nederland
www.kia.nl

Na het lezen van je boek ben ik nog trotser dat ik je destijds aangenomen heb bij Content. Het boek is een flashback: heel wat uurtjes hebben we samen besteed aan de basics van dienstenmarketing. Ik heb in mijn loopbaan niemand meer ontmoet met hetzelfde gevoel over service en met dezelfde ideeën over hoe het net even anders kan. In je huidige werk laat je zien dat je nog even scherp bent. Klasse! Het boek leest heel makkelijk, het gevaar is dat je er RSI aan overhoudt van het instemmend knikken...
Chris de Jong, voormalig Algemeen Directeur - Content Uitzendbureau
www.content.nl

Enerzijds biedt het boek veel Aha-erlebnissen, zo van: "dat wist ik toch allang...". Voor de mensen die Feike kennen is het overduidelijk: dit komt uit de pen van Feike. Mensen die Feike ontmoeten weten: het komt uit al zijn poriën. Het is Feike, ten voeten uit! Ik wacht in spanning op de volgende uitgave...
Rob M. Visser, Directeur van ROVINIJ een zaak van mens en werk
www.rovinij.nl

Een beetje rommelig en door elkaar heen geschreven en het komt als een waterval over je heen. Feike ten voeten uit. Iedereen die hem ooit een enthousiast betoog heeft horen houden, weet waar ik het over heb. Maar zijn boek is o zo praktisch, effectief en vooral bruikbaar! Het zet je aan het denken en geeft je als ondernemer een heel andere kijk op je organisatie. Er valt nog een hoop te doen op het gebied van Klantgerichtheid binnen Nederlandse organisaties, dat staat vast.
Ronald de Gier, Managing Consultant  - Attitude Products BV

Feike Cats laat je met zijn boek op enthousiaste wijze delen in zijn visie en zet je op scherp. Nuttige tips en het 'o ja' gevoel wisselen elkaar af. Een boek om bij de hand te houden!
Bas Kraaijeveld, Accountmanager - Fortis Bank
www.fortis.nl

Een leerzaam en "leeszaam" boek zoals dat mag worden verwacht van iemand die het-altijd-beter-weet. De praktijkvoorbeelden zijn 100% herkenbaar en toepasbaar. Een uitstekend boek om cadeau te doen aan relaties.
Dick Hofman, Directeur - Addit Communicatie
www.additcom.nl

Boek 'Theorie Bestaat Niet!' bestellen

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..