Download onze brochure
Column tijdschrift Manager Media - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Column tijdschrift Manager Media

25 Aug 2009
Het voorbeeldgedrag van Balkenende IV

Afgelopen week stond het nieuwe kabinet naast onze koningin op het bordes in Den Haag. Met de nodige nieuwsgierigheid vanuit mijn passie voor Klantgerichtheid heb ik de (in)formatie gevolgd. Ik vraag mij af hoe ik op deze periode terug moet kijken. Als een van de belangrijkste aspecten voor het verbeteren van Klantgerichtheid heb ik het vaak over het grote belang van voorbeeldgedrag. En juist op dat laatste punt slaan de onderhandelaars voor Balkenende IV de plank regelmatig mis.

Vóór de verkiezingen, tijdens de periode van het binnenhalen van stemmen, werden duidelijke uitspraken gedaan zodat de kiezer (klant) weet waar hij/zij aan toe is. Prima, want duidelijkheid is een belangrijke voorwaarde voor klantgerichtheid. Wouter Bos liet in oktober 2006 nadrukkelijk weten dat hij geen minister of vice-premier wil zijn als Balkenende de premier wordt in een eventuele coalitie tussen CDA en PvdA. In de NRC van 17 januari 2007 benadrukte hij dat nogmaals. Ook voor André Rouvoet was het zo goed als zeker dat hij fractievoorzitter in de kamer zou blijven. Inmiddels zijn de kiezers (klanten) binnen en de beloftes blijkbaar wat minder belangrijk.

Het nieuwe kabinet heeft als thema: samen leven, samen werken. Een motto, waarbij respect een doorslaggevende rol speelt. Respect voor mensen, hun gedrag en het nakomen van afspraken begint bij voorbeeldgedrag. Hoe denken de heren onderhandelaars dat het resultaat op de burger overkomt?

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..