Download onze brochure
Burgergerichtheid en het goede voorbeeld - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Burgergerichtheid en het goede voorbeeld

15 jan 2015

Met verbazing heb ik onderstaand artikel gelezen. De burgervader van Capelle aan den IJssel “presteert” het om al 5 jaar buiten zijn gemeente te wonen. Wie het artikel leest, valt van de ene verbazing in de andere. De gemeente huurde namelijk een woning in Capelle voor € 25.000, zodat de heer Koen aldaar kon verblijven. Hij heeft daar sinds 2010 “al” 4x geslapen. Best een leuke prijs per nacht als je dat omrekent.

Maar het kan nog leuker. De “beste” man schreef zich in bij een ver (zou dat letterlijk of figuurlijk zijn?) familielid dat wel in Capelle woont. Dat bleek, zo gaf hij later toe, niet meer dan een toneelstukje.

Is dit dezelfde burgemeester die zijn burgers het goede voorbeeld moet geven? Die aan burgers moet vertellen hoe het met normen en waarden zit? En dat fatsoen, eerlijkheid en respect de meest logische zaken van de wereld zijn?

En de Gemeenteraad doet alsof hun neus bloedt. Die vindt het gek dat burgers steeds minder vertrouwen hebben in de politiek en weinig of geen vertrouwen in “hun vertegenwoordigers” hebben.

Beste burgemeester, wethouders en gemeenteraad van Capelle aan den IJssel. Hebt u wel eens gehoord van een voorbeeldfunctie? En hebt u wel eens bedacht hoe dit bij de burgers van uw gemeente overkomt?

Vergadert u met zijn allen maar verder en doet u maar net alsof u weet wat er speelt onder uw burgers. Zoals de burgemeester al zei speelde hij eerder een toneelstukje. U speelt met zijn allen daar een hoofdrol in.

Wij burgers spelen toneel voor onze lol en weten dat dit niet op waarheid is gebaseerd. Helaas bewijst u met zijn allen het tegendeel. Het doet me denken aan een nummer van Boudewijn de Groot uit 1970. De ouderen onder de lezers zullen ongetwijfeld weten welke ik bedoel. Slaap zacht!


Klik op de afbeelding voor de uitvergrootte versie.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..