Download onze brochure
UPC doet weer van zich spreken. Of is het juist niet spreken? - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

UPC doet weer van zich spreken. Of is het juist niet spreken?

5 May 2014

Even leek het erop alsof UPC wat Klantgerichter is geworden. Alles ging namelijk goed en de zaakjes leken aardig op orde. Twee weken geleden kwam daar “ouderwets” verandering in. Ik werd gebeld door een vriendelijke jongeman.

“Als Klant van UPC mag ik u een nog beter aanbod doen met UPC zakelijk”, zo liet hij weten. Hij legde uit dat het goedkoper kon dan onze huidige UPC-oplossing. Merkwaardig genoeg vroeg hij vervolgens aan mij hoeveel wij nu per maand betalen. “U bent toch van UPC”, vroeg ik. “Ja dat klopt, maar ik heb geen inzicht in uw factuurhistorie”. Dat is op zijn zachtst gezegd best vreemd als je iemand gaat bellen met de melding dat het goedkoper kan zonder dat je weet wat die nu betaalt, maar goed.

Ik zocht het op en inderdaad het kon behoorlijk goedkoper. Klonk allemaal goed. Ik stelde de vraag wat hiervoor moest gebeuren. “Aansluiten is geen probleem. Dat heeft u zo voor elkaar. Verder komt er niks bij kijken. En als u het niet lukt dan komt onze monteur het kosteloos doen”. Nou moet ik u zeggen dat ik dergelijke beloftes in het verleden vaker heb gehoord, met alle ellende van dien en menig dag zonder internet. Meerdere malen kwam een monteur die dan liet weten dat een dergelijke oplossing helemaal niet kon. Als ik dan zei dat een collega van hem dat had geadviseerd dan kreeg ik vaak als antwoord dat die er geen verstand van hebben. Dus “gewapend” met die ervaring vroeg ik of vooraf een technisch man van UPC even kon komen kijken of het allemaal mogelijk is. En bij positief advies dan kon ik beslissen.

“Maar ik zeg u toch dat het allemaal eenvoudig is. Het gaat zeker werken.” En zo ging het nog even door. Nadat ik nogmaals had uitgelegd hoe ik het graag zag hoorde ik een soort pfff aan de andere kant. Zo van “wat een zeurpiet”. Vooraf een monteur sturen dat was nog nooit gevraagd. “Dan is dit de eerste keer”, liet ik vrolijk weten. “Als u nou even navraagt of dat kan en laat weten wanneer de beste man of vrouw kan komen dan hoor ik het graag”, zei ik. “Dat is goed”, antwoordde de UPC-man. “Ik bel vandaag of morgen even terug om te kijken wat mogelijk is”. Einde gesprek.

Wordt vervolgd, zult u denken. Ik hield er al rekening mee dat hij zo mooi van me af was en er nooit opvolging plaats zou vinden. Waarom had ik dat gevoel? Op naar de volgende Klant die misschien wel gelooft in mooie verhalen van een call center medewerker die veelal niet bij UPC in dienst is. Het zal wel ervaring zijn. En zo bleef alles zoals het was.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..