Download onze brochure
Service is zó leuk! - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Service is zó leuk!

26 Sep 2013

Van der Valk Apeldoorn kent een goed draaiend restaurant. Toen ik met een relatie aankwam, was het restaurant vol. Geen probleem zo liet de ober ons weten. "Ik geef u een pieper mee. Als u beneden even een drankje neemt in de bar dan piep ik u op zodra de tafel vrij is".

Een ziekenhuis heeft ook een dergelijke service in het leven geroepen. Mochten wachttijden onverhoopt oplopen dan krijgt de bezoeker van de arts een zogenaamde polifoon mee. Daarmee word je opgepiept als je bijna aan de beurt bent.

In Renesse bezochten wij een prachtige ijssalon. Alleen het bezichtigen van de zaak, die diverse prijzen in de wacht heeft gesleept, is al een feest.
Alle kinderen krijgen bij aankoop van een ijsje een leuk aardigheidje. Kosten nagenoeg nul en als opbrengst veel goodwill.

Een viszaak in Zeeland heeft een hoekje gecreëerd bij de uitgang waar je je handen kunt wassen. Je hoeft daarvoor dus niet meer speciaal naar de WC.

Bedenk eens welke extra service u kunt leveren zonder dat het de hoofdprijs hoeft te kosten. Dit restaurant in Zuid-Frankrijk bewijst dat met onderstaand leitje. Simpel, maar toch leuk.
Toen we aan kwamen lopen zei onze zoon: "Hé pap, ze kennen ons hier".

Ik ging met mijn auto door een milieuvriendelijke wasstraat van Carwash XL in Waddinxveen. Een bijzonder aardige man hielp me en spoot de auto zeer goed af voordat die de wasstraat in ging. Even daarvoor had hij gezegd: "we gaan hem weer eens even netjes maken".

Dat gaf bij mij al een lekker gevoel. Nadat ik klaar was, tankte ik er nog even. De man zag me staan en vroeg of alles naar wens was. Het gaf me energie. Hij vroeg het niet omdat het moest, maar omdat hij het graag wilde weten en het leuk vindt om enthousiaste Klanten te hebben.

Vorige week zaterdag gingen wij naar de plaatselijke Gall & Gall om een goede fles whisky voor een jarige te kopen. We wisten dat hij Jameson drinkt en wilden hem een exclusieve fles geven. Ik vertelde dat aan de eigenaar. "Drinkt hij de whisky puur”, zo vroeg hij. Ik gaf aan dat hij het met ijs drinkt. "Dan verkoop ik u geen duurdere fles, want die gaat hij niet lekker vinden", zo antwoordde de eigenaar.

Wat een geweldige actie van de man. In plaats van een fles te verkopen van € 60 nam ik die van € 30. Hij verdiende daarmee ongetwijfeld minder, maar heeft een enthousiaste Klant gewonnen.

Door niet altijd naar de directe opbrengst te kijken, kan de levensduur van een Klant enorm verlengd worden. En onderschat het doorvertellen van de enthousiaste ervaring niet! Zo simpel en zo leuk!

Wilt u meer lezen over Klanthousiasme? Dan is Het Inspiratieboek voor Klanthousiasme absoluut iets voor u!

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..