Download onze brochure
Accommodatiehouders zetten in op verkeerde sociale media - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Accommodatiehouders zetten in op verkeerde sociale media

15 Nov 2011

Adformatie 45, 11 november 2011

Accommodatiehouders (hotels, vakantieparken, campings) zijn erg actief op sociale netwerken, maar boekingen levert dit nauwelijks op.

Terwijl accommodatiehouders erg actief zijn op Facebook, Twitter, Hyves of LinkedIn, is de consument veel gevoeliger voor waarderingen op beoordelingssites. Accommodatiehouders doen er dan ook goed aan om hun sociale mediastrategie drastisch bij te sturen. Dat zegt Niels Dijkstra, oprichter van marketingbureau Deniels vandaag in Adformatie.

Als informatiebron spelen sociale netwerken geen rol, zo blijkt uit onderzoek dat Dijkstra liet uitvoeren onder consumenten. Ook acties en reclame op sociale netwerksites hebben weinig invloed. Meest opvallend is echer misschien nog wel dat ook de invloed van vrienden op sociale netwerken op boekingen van accommodaties beperkt is. 13,2% van de respondenten zegt ooit door vrienden op een netwerk op een idee gebracht voor een accommodatie in Nederland. Een kanttekening is hier echter op zijn plaats: slechts 1% van de ondervraagden geeft aan dat dit daadwerkelijk een rol heeft gespeeld bij het boeken van een accommodatie.

Daarentegen zijn de beoordelingen van gasten op recensie- en beoordelingssites als Zoover en Tripadvisor wel degelijk invloedrijk. Ook boekingswebsites zoals Bungalows.nl en Hotels.nl worden intensief gebruikt. 36% van alle respondenten geeft aan dat ze beoordelingen van gasten op boekingswebsites lezen voor het boeken van een accommodatie. 23,2% bezoekt een beoordelingswebsite – veelal Zoover – voor informatie.

Voor Dijkstra is het onderzoek een signaal aan accommodatiehouders om de sociale media strategie aan te passen. ‘Als accommodaties sociale media willen inzetten voor het genereren van boekingen, dan zijn sociale beoordelingen en niet sociale netwerken van belang. Op dit moment zijn accommodaties zijn juist erg druk met Facebook, Twitter, Hyves en LinkedIn en gebeurt er vrij weinig op beoordelingssites.

Het volledige onderzoek is hier te downloaden.

Noot van Houden van Klanten:
De enthousiaste Klant als Ambassadeur is en blijft het perfecte middel om nieuwe Klanten binnen te halen. Daar hoeven geen onderzoeken meer voor gehouden te worden. Vergelijkingssites zijn wat dat betreft een ideaal middel. Overigens kan een positieve beoordeling door een Klant op Twitter, Hyves of Facebook ook uitstekend werken. Iedereen weet het, maar er wordt nog te weinig gebruik van gemaakt. Er is bijna geen organisatie die zijn Ambassadeurs kent en op die doelgroep een speciaal programma heeft afgestemd. Wij helpen u er graag bij.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..