Download onze brochure
AH wil fans creëren door meer klantcontact - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

AH wil fans creëren door meer klantcontact

31 Aug 2011

Albert Heijn is op de winkelvloer gestart met een vierjarig programma om van klanten ‘fans’ te maken. Personeelsleden krijgen vanaf nu concrete instructies van het hoofdkantoor om een ‘persoonlijke band’ met klanten op te bouwen.
Dat meldt de augustuseditie van personeelsblad Ahá. In juli werd reeds bekend dat AH in 2015 er een miljoen trouwe en tevreden klanten bij wil hebben. Een concreet programma waarbij wordt ingezet op klantcontact is nu gestart. AH noemt dit het ‘fanprogramma’, wat bestaat uit drie thema’s: begroeten, helpen en inspireren. Begroeten is volgens AH de eerste stap om echt contact te maken met klanten. Helpen betekent luisteren naar de klant, de juiste vragen stellen en zorgen dat de klant tevreden de winkel verlaat. Inspireren betekent klanten verrassen met een idee, een proeverij, tips en producten. Op dit moment staat het eerste thema, begroeten, centraal. Op een later moment volgen helpen en inspireren.

Meting
Winkels moeten zelf het tempo gaan bepalen waarmee zij aan de slag gaan met het fanprogramma, maar AH wil dit wel monitoren. Een zogeheten FanScan moet inzichtelijk maken hoe verschillende winkels scoren in klantcontact. Ook zijn er hulpmiddelen vanuit AH beschikbaar. Zo kunnen filialen een FanMeter in de winkel zetten waarin klanten een blauwe bal kunnen gooien om te laten zien dat ze fan zijn van de keten. Een concreet hulpmiddel voor personeel zijn de zogenoemde Greets. Dat zijn kaartjes met daarop opdrachten om medewerkers bewust te maken van het klantcontact. Opdrachten luiden bijvoorbeeld: ‘hoeveel blauwe ogen heb jij gegroet’, ‘vandaag geef je tien klanten een compliment’ en ‘begroet vandaag eens anders dan je normaal doet’.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..