Download onze brochure
Leesvoer voor Klantgerichtheidsfans: editie maart 2011 - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Leesvoer voor Klantgerichtheidsfans: editie maart 2011

4 Mar 2011

Humeurige servicemedewerker imagokiller
Snelheid in service is het paradepaardje voor veel organisaties. Maar volgens onderzoek van ProAssist, service partner van onder andere Nespresso, CCV, RaboMobiel, BelCompany en T-Mobile, speelt de vriendelijkheid van medewerkers een nog veel grotere rol.

  • De vriendelijkheid van een servicemedewerker heeft voor 92% van de respondenten in grote mate invloed op het beeld dat men van een bedrijf heeft
  • Voor 93% is een onvriendelijke medewerker reden over te stappen van bedrijf

Een defect product of een storing vinden gebruikers vervelend, maar wanneer dit goed opgelost wordt is dit geen reden om over te stappen naar een concurrent. Wel zegt 93% dat slechte service een reden is om ergens anders klant te worden. Onder slechte service wordt vooral het gedrag van medewerkers verstaan bij persoonlijk contact of correspondentie via de e-mail. Opvallend is de positieve invloed van een vrolijke medewerker: 84% van de vrouwelijke respondenten zegt hier zelf ook blijer van te worden, tegenover 75% van de mannen.

ProAssist liet het onderzoek uitvoeren om erachter te komen in hoeverre service van invloed is op het imago van een bedrijf. Niet alleen de technische kennis van medewerkers moet van het hoogste niveau zijn, ook de manier waarop wordt omgegaan met klanten is daarbij zeer belangrijk.
Bron: www.persberichten.com

Noot van Houden van Klanten: Iedere medewerker kan het verschil uitmaken onafhankelijk van de randvoorwaarden. Dat blijkt eens te meer uit dit onderzoek.

Heeft u dit verkeersbord wel eens gezien?

Youtube: Containeractie tegen MobiStar

Met dank aan een lezer van de nieuwsbrief voor het aanleveren van deze leuke foto. Het was in Wormerveer voor Babypark Zaanstad! Super Klantgericht natuurlijk: een parkeerplaats voor zwangere dames. Heeft u leuke foto's of ervaringen? Wij horen het graag.

Geef nooit korting
Een uitspraak waar Houden van Klanten zich uitstekend bij thuis voelt. Klantgerichtheidsvriend Jos Burgers heeft een boek geschreven over dit onderwerp. Het boek bestaat uit 31 adviezen hoe om te gaan met prijsdruk. Daarin ontdekt u dat er vele manieren zijn om in de dagelijkse praktijk aan prijsdruk te ontsnappen. Jos vertelt:"Wees trots op de prijzen die u voor uw producten en diensten vraagt. Realiseer u hoe waardevol u bent voor uw Klanten en laat u niet gek maken. Als Klanten zeggen dat u te duur bent, is dat vervelend. Maar her is pas echt een ramp als u dat zelf ook vindt!"
Het boek is een genot om te lezen. Van harte aan te raden.

Houden van Klanten verloot onder de lezers van de nieuwsbrief 5 exemplaren van "Geef Nooit Korting!". Wilt u er voor in aanmerking komen? Stuur een mailtje aan feike@houdenvanKlanten.nl.
Wilt u het boek gelijk kopen? Profiteer dan van de aanbieding. Nu geen € 17,95 maar € 19,95 ;-). Dat kan op managementboek.nl

Ontbijt ABN AMRO
Op woensdag 6 april is Feike Cats spreker op het ABN AMRO Ondernemersontbijt in Den Haag. Het thema van de presentatie luidt: "Is Klanttevredenheid voldoende?" De ontvangst is om 07.30 uur en de bijeenkomst eindigt om 09.45. Wilt u graag als gast van Houden van Klanten bij de presentatie aanwezig zijn? Stuur een mail naar feike@houdenvanKlanten.nl. Wellicht tot ziens op de 6e april.

Blijf op uw hoede met Social Media
De Belgische organisatie Wizz Communicatiemakers heeft op hun site een leuk artikel staan over de grootste social media blunders. Ter lering en vermaak! Lees het artikel op wizz.be

Even lachen
Bijgaand weer een geweldig filmpje over Klantgerichtheid. Dit keer over de helpdesk. Kijk en geniet.

Middeleeuwse klantenservice

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..