Download onze brochure
DHL wil geen nieuwe Klanten: aangeleverd door een relatie - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

DHL wil geen nieuwe Klanten: aangeleverd door een relatie

16 Dec 2010

Als verzamelaar van goede en slechte klantervaringen, moet ik even deze kwijt. 

Er moest voor mij in Düsseldorf een pakketje worden afgehaald en in Den Haag worden bezorgd. Dus heb ik DHL gebeld. Ik ben daar geen Klant, maar ik heb ze gebeld om te informeren of het kon en wat het kostte.  

Ik werd keurig te woord gestaan, door iemand die zei dat het kon, maar vertelde mij de uiterst merkwaardige boodschap dat hij geen prijs kon noemen omdat ik geen Klant ben!? Moet ik dan eerst mijn bestelling doen, zodat ik Klant word om vervolgens te horen wat het kost? 
"Dat is ons beleid mijnheer", was het antwoord van de medewerker. Noemen ze dat Klantvriendelijkheid bij DHL? Kennelijk wel, want een Klant krijgt wel zijn prijsopgave.
"U stuurt me dus rechtstreeks naar de concurrent?" "Helaas wel, mijnheer." 

Vervolgens belde ik de met FedEx, die me direct de prijs noemde. Wat een gemiste kans en wat een nodeloze irritatie veroorzaakt dat. Achteraf had de DHL-medewerker me gewoon kunnen vragen of ik mijn adresgegevens wilde doorgeven. Dat zou toch voldoende moeten zijn, maar zelfs dat deed hij niet. Dom. Een gemiste kans!

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..