Download onze brochure
'Klant nog altijd niet centraal bij banken' - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

'Klant nog altijd niet centraal bij banken'

8 Dec 2010

Klantvriendelijkheid en banken is geen goede combinatie. Het televisieprogramma 'Radar' nam deze week de Klantvriendelijkheid van de SNS Bank onder de loep. Conclusie: de service liet zeer te wensen over. Tot die conclusie komt ook de onafhankelijke commissie Code Banken. De Klant staat nog altijd niet centraal. 

Commissie de Wit
Oud-Unilever-topman Antony Burgmans werd in maart van dit jaar voorzitter van een zogenoemde monitoring commissie. Die moest onderzoeken of banken hun leven wel beteren, na de forse kritiek die ze kregen van onder meer de commissie De Wit. De commissie De Wit deed onderzoek naar de kredietcrisis en de bankencrisis die daar uit voortkwam.

Harde conclusies
In een tussenrapport trekt de commissie Burgmans harde conclusies. Banken stellen de Klant nog altijd niet centraal.  En als ze dat wel doen, dan kijken ze alleen naar Klanttevredenheid, niet naar het belang van de Klant. Banken doen ook nog te weinig aan loonmatiging, vooral bij de lagen onder de raad van bestuur. 

'Cultuuromslag nodig'
Volgens de commissie Burgmans is een cultuuromslag nodig. Dat is een kwestie van de lange adem, maar de banken moeten er in 2011 wel meer werk van maken en het belang van die cultuuromslag erkennen. 

BRON: RTL Nieuws

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..