Download onze brochure
Bekende design blog begint winkel - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Bekende design blog begint winkel

12 Aug 2010

Starbucks beloont trouwe klanten met pre-sale op Gilt.com

Ook hebben ze al weer enkele jaren een customer-powered ideeen blog en runnen ze een promotional tweet account. En nu voegen ze aan al deze social commerce avonturen een loyaliteitsprogramma dat is gekoppeld aan de VS zijn grootste social private sales site Gilt.com.

Het werkt als volgt. Wanneer je een van de miljoen Starbucks loyalty card leden bent wordt je per e mail uitgenodigd voor een pre sale,van een ultra premium koffie. Deze aanbieding is een dag voordat de Gilt leden daar gebruik van kunnen maken. Ben je verleid tot deze super unieke aanbieding kan je vervolgens opscheppen met je aanschaf via de bekende Facebook like button.

Er zitten meerdere slimme kanten aan dit nieuwe social media experiment van Starbucks. Allereerst weet het via de nieuwe media zijn trouwe klant te belonen met de toegang tot het ervaren van een zeer exclusief koffieproduct en niet iets branche vreemd.

Door een exclusief product binnen een besloten community site aan te bieden, ipv weer een korting voor loyale klanten, eroderen de marges niet. En daarnaast is het veel aannemelijker dat deze manier belonen, van je trouwe klanten eerder  ambassadeurs maakt dan wanneer je ze die bekende prijskorting geeft.

Starbucks heeft waarschijnlijk weer als een van de eerste begrepen welke nieuwe trend op het net nu weer kan bijdragen tot een sterker retail merk. En deze keer is het een short-term promotional sale op een members-only flash sale site, de ‘pop up store’ van het internet.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..