Download onze brochure
Hoe Klantgerichtheid werkt. Of toch niet? - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Hoe Klantgerichtheid werkt. Of toch niet?

18 Mar 2010

Onlangs mocht ik op een dag 2 workshops verzorgen. De Klant had gekozen voor een mooie locatie in de bossen van Heelsum. Aangezien de workshop ’s morgens om 09.00 zou beginnen, besloot ik de avond daarvoor naar het hotel te gaan. Ik zocht een parkeerplaats in het donker en toen ik de spullen uit mijn achterbak wilde halen, zag ik bijgaand bordje.

P Gereserveerd voor mw. vd. Heuvel

Ik dacht dat dit de parkeerplaats van een van de Directieleden was en zat te mopperen waarom die niet snappen dat de beste plaatsen niet voor hun moeten zijn. Ik parkeerde mijn auto ergens anders. Later op de avond kwam ik de leden van de groep van de workshop tegen. We besloten nog wat te drinken en kwamen toevallig over het bordje te spreken. Ik vertelde mijn aanname. “Ja inderdaad, dat dacht ik ook”, zo antwoordde iemand. “En weet je wat helemaal toevallig is? Ik heet ook van den Heuvel”. Er ging een lichtje bij me branden. Ik vroeg aan een ober die vlakbij stond of er een Directielid was die van den Heuvel heet. “Oh, dat weet ik niet hoor, ik loop hier alleen stage”, was het duidelijke antwoord. Ik liep naar de receptie om daar de vraag opnieuw te stellen. “Nee hier werkt niemand die zo heet. Dat bordje hebben we speciaal laten maken voor een Klant die vandaag is aangekomen. Daar reserveren we dan de mooiste parkeerplaats voor.” Mevrouw van den Heuvel die naast me stond, was met stomheid geslagen. Ik legde aan de receptionist uit dat het dan wellicht wel verstandig was geweest om mevrouw van den Heuvel vooraf in te lichten, zodat ze zich extra welkom voelde. “Neen hoor, mijnheer dat is niet nodig want dat weten de gasten wel”, zo antwoordde de receptionist stellig. Wat een gemiste kans. Zo’n toffe actie net niet goed afgemaakt.

En de parkeerplaats? Die bleef 2 dagen leeg.

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..