Leaseplan Bank: even geen nieuwe klanten - Houden van Klanten
Uw Klanthousiaste organisatie

Leaseplan Bank: even geen nieuwe klanten

"Met veel passie, plezier en klanthousiasme heeft Feike onze organisatie weten te boeien"

Leaseplan Bank: even geen nieuwe klanten

20 aug 2010

De Leaseplan Bank neemt vanaf volgende week geen nieuwe klanten meer aan. Dat maakte de internetspaarbank vanmorgen bekend. De reden voor de actie is dat de bank, onderdeel van het grootste autoleasebedrijf van Nederland, de interne doelstelling voor het op te halen spaargeld voor 2010 bijna heeft bereikt.

Sinds de start van de internetspaarbank in februari brachten meer dan 50.000 klanten ruim 1 miljard euro binnen. In februari zei Leaseplan Bank te hopen op 1,5 miljard tot 2 miljard spaargeld binnen drie jaar. De bank wil op deze manier haar financieringsbasis verbreden en uiteindelijk 10 tot 20 procent van deze behoefte met spaargeld financieren. “Het aandeel van het spaargeld moet niet te snel te groot worden want we willen een evenwicht bewaren in de financiering”, zei een woordvoerder. “Bovendien gebruiken we het spaargeld alleen voor onze kernactiviteit: leasecontracten. Als we nu veel meer geld binnenkrijgen moeten we het wegzetten in andere zaken en dat willen we niet.” De bank is snel populair geworden omdat het duidelijk is over de rente (Euribor plus een vaste opslag van 2,1 procent die eens per jaar wordt vastgesteld) en die hoog is in vergelijking met de concurrentie.

Leaseplan Bank kan nog ongeveer duizend klanten opnemen, maar dan is het loket gesloten. Waarschijnlijk voor een “aantal maanden”. De bank zei dat de actie geen gevolgen heeft voor bestaande klanten. Zij mogen blijven inleggen wat ze willen.

Uit: NRC 19 augustus 2010

Toelichting Houden van Klanten: dit is een interessant artikel dat je op meerdere manieren kunt uitleggen. Ik denk dat het ze juist veel nieuwe Klanten gaat opleveren. Mensen willen graag zaken doen met een succesvol bedrijf met een duidelijke visie!

Meer informatie aanvragen

Volg Houden van Klanten

Bekijk de Klanthousiaste video's op het Youtube kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Twitter kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het LinkedIn kanaal van Houden van Klanten Volg het laatste nieuws op het gebied van Klantgerichtheid, Klantvriendelijkheid en Klanthousiasme via het Facebook kanaal van Houden van Klanten
Copyright 2010-2019 - Houden van Klanten B.V. | Klantgerichtheid | Disclaimer | Privacy Statement | Sitemap
Ontwikkeld in samenwerking met HVMP Internet Marketing
Akkoord Niet akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons privacy- en cookiebeleid..